Sisteme de alarmă

Sistemul antifurt fără fir, wireless, este cu siguranţă cel mai facil şi mai simplu de utilizat, deoarece nu necesită prinderea în zid. În cazul în care se doreşte instalarea unui sistem de alarmă trebuie să se ţină cont de tipologia casei (dacă este un apartament sau o casă izolată), de locurile în care se depozitează obiectele de valoare, pasajele de trecere, zonele cele mai sensibile şi toate căile de acces cum ar fi uşile principale şi secundare, geamurile, lucarnele şi alte potenţiale căi de intrare.

Este foarte important să vă adresaţi unui specialist pentru alegerea tipului de instalaţie.

Un sistem de alarmă este alcătuit din:
detector sau senzor, instrumente capabile să detecteze şi să semnaleze electronic tentativele de diferite tipuri (ex. detectări de mişcări interne pentru a semnala deschiderea uşilor sau ferestrelor, de spargere a ferestrelor, …) sau violări ale zonelor protejate.

Sisteme de alarmă (sirene de interior sau exterior), aparatură destinată pentru a declanşa starea de alarmă utilizând semnalizări optice, sonore, de comunicare prin telefon şi / sau radio.
Sisteme de centrale, inima sistemului, controlează şi emit semnale electronice de la detectorii / senzorii care au ca şi scop activarea sistemelor de alarmă.
Grup de alimentare, de cele mai multe ori inclus în centrală, dotat cu baterie autonomă, fiind indispensabil pentru alimentarea sistemului, chiar şi în caz de lipsă de semnal de la reţeaua publică.
Taste de comandă şi transmiţători bidirecţionali capabili să activeze integral sau în parte sistemul.

În concluzie, centrala de alarmă comandă întregul sistem, senzorii semnalează prezenţele străine iar sirenele avizează intruziunea.

Sistemul de alarmă se poate integra cu alte automatizări din casă?

Cu o singură radiocomandă este posibil să controlaţi sistemul de alarmă şi automatizările pentru porţi, garaje, perdele de soare şi jaluzele, sistemele de irigare, iluminare şi sistemele electrice; automatizări individuale sau grupuri de automatizări (jaluzelele de la sufragerie, toate jaluzelele de la primul etaj, jaluzele şi perdele de soare de pe partea sudică, etc).
Comoditatea unui sistem pentru întreaga casă la preţul unui singur sistem de alarmă!

 

 

Care este cel mai bun mod de a-ţi proteja casa?

Datorită evoluţiei sistemelor şi disponibilităţii noilor tehnologii, tendinţa actuală permite protejarea zonelor, împărţindu-le după o logică „în cercuri concentrice” (zona galbenă: grădină sau terasă, zona portocalie: uşi şi geamuri externe, zona roşie: interiorul locuinţei) pentru a îndepărta cu ajutorul mesajelor vocale emise de sirene eventualele tentative de intruziune înainte ca acestea să aibă loc (zona galbenă), pornirea alarmei de la sirenă la prima tentativă de efracţie la uşi sau ferestre (zona portocalie), avizarea forţelor de ordine când detectorii interni (zona roşie) semnalizează o intruziune în interiorul locuinţei.

În interiorul locuinţei, instalaţiile se pot împărţi în blocuri omogene (ex. garaj, spaţiile de la parter, de la primul etaj) pentru a le putea folosi parţial, limitat la anumite zone, evidenţiind zonele care necesită protecţie şi cele care nu necesită protecţie deosebită, în funcţie de un anumit orar. Un sistem de acest tip ţine cont de obiceiurile celor care locuiesc înăuntru şi vă permite să alegeţi momentul potrivit pentru activare.

Meniu

Lasa un raspuns